Omega Pharma gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.

Baby's verzorging en zoveel meer

Zwanger worden, hoe lukt dat?


Begin je te denken aan een gezinnetje?
Misschien probeer je nu al concreet om zwanger te worden?
Natuurlijk zijn er dan zoveel vragen, zoveel dingen die je wilt weten. 

Op predictor.be kom je hier alles over te weten:

Hoe bepaal je je meest vruchtbare dagen in je cyclus ...

Een eicel kan tot 24 uur na de ovulatie overleven. De kans op een zwangerschap is dus het grootst indien je de dag vóór of op de dag van je ovulatie vrijt. Maar hoe bepaal je nu het beste deze dagen in je cyclus?

Daar heeft Predictor een heel handige tool voor: Mijn Biologische Klok

Hou op een eenvoudige en snelle manier je biologische cyclus bij!
Met deze gepersonaliseerde agenda kan je alles over je cyclus bijhouden. Op basis van 3 gegevens (start en einde van de menstruatie en je gemiddelde cycluslengte) berekent de tool je meest vruchtbare dagen en ovulatie. Je kan op de website ook meteen de app van deze Biologische Klok downloaden om via je smartphone je gegevens bij te houden.  Daarnaast krijg je via de app ook dagelijks interessante tips en weetjes door.

Dag Baby! Zo blij dat jij er bent.
Voor jouw verzorging is alleen het beste goed genoeg.


Je houdt ervan je baby te knuffelen en teder te liefkozen. Daarbij merk je dat het huidje zo zuiver, gaaf en zacht is. Tegelijkertijd is de huid van je baby nog onvolgroeid, heel kwetsbaar en gevoelig voor invloeden van buitenaf.

Als mama wil je alleen het beste voor je kleine schattebout en neem je geen enkel risico, zeker niet met zijn huidje. Bij het wassen en verzorgen wil je baby’s huidje dan ook zo goed mogelijk beschermen en gezond houden. Daarom vertrouw je graag in alle rust op zeer milde was- en verzorgingsproducten.

Galenco Baby heeft een uitgebreid assortiment verzorgingsproducten speciaal voor jouw baby. Hier lees je er meer over.

Wat is er leuker dan je kleine schattebout zien kraaien van plezier in bad...

Met onderstaande tip genieten jullie beiden intenser van het verzorgingsmoment.

Water trekt baby’s van nature aan. Een badje vinden ze dan ook heerlijk en bovendien is het een belangrijk moment voor de hygiëne en verzorging van de baby.

  1. Gebruik een badolie of een badcrème om uitdroging van de huid te voorkomen.
  2. Een baby voelt zich het prettigst in water van ongeveer 37 °C. De elleboogtest is zeer doeltreffend omdat de elleboog een gevoelig plekje op je huid is.
  3. Hou je baby stevig vast onder de oksels, zodat zijn hoofdje op je onderarm rust en hij niet kan wegglijden.
  4. Laat je baby beter niet te lang in het water (max. 5 minuutjes).
  5. Na het badje droog je je baby het best door zachtjes te tamponneren met een knuffelzachte badhanddoek. Geef extra aandacht aan de huidplooitjes van je baby.​

 

Klik hier voor nog meer tips en advies voor baby's verzorging.

Jippie! Ik groei!


Het eerste levensjaar van een kind is een uitzonderlijke tijd. Je baby ontwikkelt zich van een hulpeloze pasgeborene tot een ondernemende peuter die de wereld gaat verkennen. Om te kunnen groeien hebben baby’s natuurlijk in de eerste plaats een gepaste voeding nodig. Onmisbaar daarbij zijn vitamines en mineralen.

Vitamine D helpt voor de groei en de ontwikkeling van kinderen...

Kleine kinderen zijn volop in hun groei. Vitamine D is heel belangrijk voor de groei van hun botten. Dat wordt deels in hun huid aangemaakt onder invloed van zonlicht, maar het zit ook bijvoorbeeld in margarine. Toch wordt het aangeraden om voor jonge kinderen steeds een vitamine D-supplement te gebruiken.

Hatsjie! Snuf, snuf. Kuch, kuch.


Baby’s en jonge kinderen hebben vaak last van een verkoudheid.  Omdat ze nog maar weinig weerstand hebben zijn ze erg vatbaar voor dit virus.  Baby’s lopen gemiddeld zo’n acht neusinfecties op per jaar.  Een simpele lopende of verstopte neus kan daardoor makkelijk leiden tot ongemakken als verminderde eetlust, slaapproblemen en overvloedig huilen.

Voor de behandeling van een verkoudheid of ontsteking van de bovenste luchtwegen raden we aan natuurlijke middelen te gebruiken om het babyneusje vrij te houden.  Baby’s zijn namelijk nog te klein voor medicinale neussprays die het slijmvlies kunnen beschadigen.

Via Physiomer.com kom je te weten welk product het best is aangepast aan de leeftijd en symptomen van je baby. Je vindt er ook spotjes die de neusspoeling en -reiniging stap voor stap uitleggen.

Ook de producten van Kalip’tus kunnen helpen om op een aangename, troostende manier voor verlichting te zorgen wanneer je kleintje verkouden is.

Voordelen van een zuivere en vrije neus...

Een kindje met een zuivere en vrije neus zal minder superinfecties, oorontstekingen of bronchitis oplopen. Daarom wordt een dagelijkse neusspoeling aangeraden.

Jij bent er me eentje met je leuke fopspeentje!


Ouders die hun baby met de fles voeden mogen meteen vanaf het begin een fopspeen geven. Probeer echter eerst of de baby zonder fopspeen kan en probeer aan te leren om de fopspeen enkel te gebruiken om in te slapen of als troost.

Het is wetenschappelijk bewezen dat de speen ideaal is als troosthulpje als de baby zich ongemakkelijk voelt, pijn heeft of moe is. Maar sommige ouders hebben de neiging hun baby altijd en overal een speen te geven. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling: als je kindje rustig is, heeft het geen fopspeen nodig.

Het is ook belangrijk dat je je kindje een fopspeentje geeft dat er voor zorgt dat de lucht door het zuiggedeelte kan ontsnappen.  Hierdoor blijft de speen zacht en flexibel en wordt het risico op een afwijkende tandafstand geminimaliseerd. De bibi-fopspenen werden hiervoor speciaal ontwikkeld. Je vindt ze bij je apotheek.

Hoe gebruik je een fopspeentje op een verstandige manier...

  1. Laat je kindje indommelen met een fopspeen maar haal die uit het mondje zodra hij/zij slaapt.
  2. Laat je kindje nooit met een fopspeenhouder slapen.
  3. Steriliseer of kook het speentje regelmatig.
  4. Stop het speentje nooit in je mond om het “schoon” te maken.
  5. Vervang de fopspeen na ongeveer 6 weken. Van zodra je scheurtjes of andere beschadigingen ziet, gooi dan meteen de fopspeen weg.

Slaap kindje slaap…. Zzzz


De geboorte van je baby is een fantastische gebeurtenis, behalve dan die slapeloze nachten die je misschien doormaakt…

Phytosun ontwikkelde speciaal voor je kleintje de Louise verstuiver. Deze bezorgt jou en jouw baby een aangename nachtrust.

Voeg enkele druppeltjes Lavendel officinalis en Mandarijn toe om het slapen te bevorderen en nachtmerries te vermijden. Zowel jij als je kleintje gaan een zachte nacht tegemoet. Slaapzacht.