Omega Pharma gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.

Over ons

Welkom bij Omega Pharma Belgium! Wij zijn de specialist bij uitstek in voorschriftvrije geneesmiddelen, verzorgings- en gezondheidsproducten die te koop zijn bij de apotheker.

Een korte geschiedenis

Na de oprichting in 1987, schoot Omega Pharma meteen uit de startblokken met een eerste product: een shampoo die in vijfliterflessen werd verkocht aan apothekers. De apothekers voegden er een bepaalde geur, kleur of actieve stof aan toe, en verkochten het product vervolgens als hun huismerk. Na dit succes breidde Omega Pharma gestaag uit. In 1998 werd Omega Pharma geïntroduceerd op de beurs. Daarna volgden in een sneltreinvaart overnames van bedrijven in België en vanaf 2000 ook in het buitenland. Via overnames en acquisities volgden de uitbreidingen elkaar snel op: Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Griekenland, Italië, Scandinavië, Ierland, Zwitserland, Oost-Europa, Australië, Singapore, Nieuw-Zeeland, Indië… Na 13 jaar beursgenoteerd te zijn, werd het bedrijf overgenomen door Couckinvest en Waterland. Na de succesvolle beurs exit die volgde op de overname werd in 2012 de afdeling voorschriftvrije geneesmiddelen van GlaxoSmithKline overgenomen.

Op 6 november 2014 werd Omega Pharma overgenomen door Perrigo. Perrigo is een leidende mondiale leverancier van over-the-counter producten en generische op voorschrift verkrijgbare farmaceutica, babyvoeding, voedingsproducten en  -supplementen en actieve farmaceutische ingrediënten. Sinds haar oprichting in 1887 is Perrigo uitgegroeid tot ’s werelds grootste fabrikant van over-the-counter producten voor de winkelmerkenmarkt.

Het bedrijf, met hoofdzetel in Dublin (Ierland), beschikt over ruim 46.400 m2 terrein in acht landen. In 2012 stond Perrigo op de lijst van Forbes ‘Meest innovatieve bedrijven in de VS’. Met de overname van Omega Pharma  heeft Perrigo een stevige voet aan de Europese bodem verkregen.

Als nieuw lid in de Perrigo familie maken we deel uit van de Branded Consumer Healthcare divisie.

Fact-check

Momenteel telt ons bedrijf  131 werknemers.

Vanuit onze vestiging in Nazareth en samen met ons gemotiveerd team op de baan, willen wij elke dag opnieuw iedereen ondersteunen om het beste van zichzelf te geven.

Onze 66 vertegenwoordigers leggen samen elk jaar 1 894 860 km af terwijl zij apotheken bezoeken.

Onze missie

Dankzij Omega Pharma kan jij genieten van kwalitatief hoogstaande en betaalbare producten uit ons uitgebreid gamma van voorschriftvrije geneesmiddelen en innovatieve gezondheidsproducten. Onze missie is om jou gezond en gelukkig te zien, elke dag opnieuw en in ieder seizoen.